Tavuk Etli Pazı Sarması
Günümüz tavukları hiç içime sinmiyor ama kırmızı et alamayan o kadar çok insan varki, bende özellikle bu izleyicilerim için arada bir tavuklu tarifler de vermek istiyorum. Maalesef organik beslenmek yoksul insanlar için oldukça külfetli.
Tavuklu pazı dolması çok leziz bir yemek oldu. Herkesin kolayca yapabileceği, bütçeyi zorlamayan değişik bir tarif…
TAVUKLU PAZI DOLMASI (Tarif bana aittir)
Malzemeler
- 1 bağ pazı
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı domates, 1 tatlı kaşığı biber salçası
- yarım demet maydanoz
- 2 dal yeşil taze sarmısak veya 1 diş kuru sarmısak
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1.5 çay kaşığı yenibahar
- 1 yemek kaşığı dövülmüş kişniş tohumu
- Zeytinyağı, tuz
Sosu için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı
- Pirinci yıkayıp, üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyin. Yaklaşık yarım saat bu şekilde bekletin.
- Tavuk etlerini bıçakla küçük doğrayıp, yine bıçakla döverek küçültün. İri çekilmiş kıyma gibi olacak.
- Pirinci süzmeden bir kaba alın. üzerine tavuk etini, ince doğranmış soğan, sarmısak ve maydanozu, baharatları ve salçayı ve yağı ilave edip yoğurun.
- Pazı yapraklarını kaynar suya batırın. 10 saniye kadar bekletip çıkarın.
- Sap kısımlarının kalın olan yerlerini kesip çıkartın. Yaprağın büyüklüğüne göre 2 veya 3′e bölün.
- Her parçanın içine 1 tatlı kaşığı içten koyup, kenarları ortaya doğru kapatarak sarın.
- Ayırdığınız sapları tencerenin dibine döşeyin. Üzerine dolmaları dizin.
- Bir tavaya tereyağı ve salçayı alıp kavurun. Üzerine 2 su bardağı kadar su ekleyip kaynatın.
- Bu sosu dolmaların üzerine dökün. Dolmaların üzerine düz bir pasta tabağı kapatın. Kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin. Hafif ılıyınca, arzuya göre yoğurtla servis edin.