Beşamel soslu tavuklu krep tarifi
Beşamel soslu tavuklu krep tarifi ağızda pamuk gibi eriyen bir lezzet. Tavuktan vazgeçemeyenler için alternatif tat olmaya aday bu tarif.
Malzemeler:
- 1 kg. kalça tavuk eti
- 2 adet kırmızı biber
- 2 çarliston biber
- 1 adet kabak
- 2 diş sarmısak
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- Tuz, pul biber ve kekik
Krep İçin;
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- Tuz
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı kadar tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2, 5 su bardağı süt
- Tuz ve karabiber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Tavuk etini, biberleri ve kabağı jülyen şeklinde doğrayın.
Tavukları teflon bir tavada, suyunu çekip yağını bırakana kadar soteleyin.
Sotelediğiniz tavukları bir kenara alın. Ardından aynı tavada sebzeleri ve sarımsağı hafif soteleyin.
Daha sonra tavukları, tuzu, baharatları ve soya sosunu ekleyin ve bir iki kez çevirip ocaktan alın.
Beşamel sos hazırlanışı:
Bir tencerede tereyağını eritin ve unu ilave ederek kavurun. Ardından sütünü ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın. Sos kıvamını aldıktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyin ve ocaktan alın. Sosun pürüzsüz olması için tel süzgeçten geçirebilirsiniz.
Krep karışımını hazırladıktan sonra hafif yağladığınız krep tavasına kepçeyle dökün. Krepleri çevirerek pişirin ve pişirdiğiniz krepleri üst üste dizin.
Pişirme işlemi bittikten sonra krepleri teker teker alın, içine önce iki çorba kaşığı beşamel sostan, sonra da sebzeli harçtan koyup kenarlarını içe katlayarak sarın.
Üzerlerine kalan beşamel sosu ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.