Pratik Tavuk Şiş Kebap

65849_10151497015195773_1953105316_n

Malzemeler

  • Yarım Kg kemiksiz kuşbaşı tavuk eti ( ben but Kullanıyorum)
  • 1 Adet Büyük Boy Soğan
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Çay Kaşığı Tatlı Biber Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Kekik
  • 1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber
  • 1/3 Çay Kaşığı Köri
  • 1/3 Çay Kaşığı Kimyon
  • 2 Adet Orta boy patates
  • Biraz Karabiber, Tuz.
  • Pişirmek için tereyağı ve fındık yağı

Yapılışı

Öncelikle en küçük rende gözünden soğan ve sarımsağın püresini çıkartıyoruz. Baharatları ve salçasını ekleyip saklama kabında tavuklarımızı en az iki saat dinlendiriyoruz bir gece beklerse daha da güzel sonuç alıyoruz. Dinlendirme işleminden sonra çöp şişlere diziyoruz. Patatesleri elma dilimli şekilde kesip çok hafif suda haşlıyoruz. Tereyağ ve fındık yağını karıştırıp kızartıyorum ben sizin arzunuza kalmış daha lezzetli ve gevrek oluyor yağı ben kendime göre minimum ayarlamaya çalışıyorum.

Yapışmaz tavada patates ve tavukları önlü arkalı güzelce kızartıyorum bu şekilde patateslerimizde tavuğun ve baharatların lezzetlerini içine alıyor güzel bir ikili oluyor.