Tavuk Döner Nasıl Yapılır?
Hazır dönerlere tavuğun derisi, sakatatı, her bir yeri katılıyor. Evinizde yaptığınız gibisi yok. Mis gibi ve çok lezzetli oluyor. Yapımı da gayet kolay:
***TAVUK DÖNER YAPIMI***
Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet orta boy soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım tatlı kaşığı salça
- Kekik, karabiber, kimyon, yenibahar
Tavuk döner nasıl yapılır?
- Tavuk göğüslerini mümkün olduğu kadar ince filetolar olacak şekilde dilimleyin.
- Bir kaba soğanı rendeleyin. Yağ, salça, baharatları karıştırın.
- Tavuk filetoları bu karışıma bulayıp, bir strech film üzerine uzunlamasına kat kat dizin.
- Rulo haline getirip kenarlarını kapatın. Buzluğa kaldırın
- 2-3 saat sonra çıkarıp ince ince dilimler halinde doğrayın.
- Tavaya biraz yağ koyup kızdırın. (Kuyruk yağı varsa biraz ekleyin. Çok lezzetli yapıyor)
- Doğradığınız dönerin tavanın dibini kaplayacak kadarını tavaya alın. Harlı ateşte tavayı sallayarak pişirin. (Dönerin hepsini birden tavaya alırsanız, pişmesi uzar ve sulanır)
- Dönerimiz servise hazır. Yanına soğan salatası çok güzel gidiyor. Bol yeşillik ve sebzeyle ister dürüm yapıp, ister pilaveşliğinde ikram edebilirsiniz.