Kuşbaşı Tavuk Etiyle Patates Püresi

Malzemeler

Patates püresi için

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Ayrıca

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 küçük soğan
  • Tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Nasıl Yapılır?

  • Patatesi soyup küp küp doğrayın ve buharda haşlayın. Ben sebze pişirme aparatında haşlıyorum. Tencerenin dibine 1.5 su bardağı kadar su ekliyorum o kadar.
  • İyice yumuşayan patatesi çatalla ezin.
  • Bir tencereye tereyağını koyup eritin. Üzerine ezilmiş patatesi ekleyin.
  • Tuz ve karabiberini atın ve bir iki kez çevirin.
  • 1 bardak sütü ekleyin. Süt ve patates bütünleşip homojen bir hale gelince ocağın altını kapatın.
  • Bu arada bir tavaya 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağını koyup kızdırın.
  • Kuşbaşı tavuk göğsü ve söğüş doğranmış soğanı tavaya alıp kavurmaya başlayın.
  • Kızarmaya başlayan tavuk etlerine tuz ve karabiberi ekleyin. 2 dakika daha kavurup altını kapatın.
  • Geniş bir servis kabına patates püresini alıp yayın. Üzerine soğanlı tavuk etlerini serin. En üste de kızartılmış tereyağı ve pul biberi döküp sıcak sıcak servis edin.