Kuşbaşı Tavuk Etiyle Patates Püresi
Malzemeler
Patates püresi için
- 3 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Ayrıca
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 küçük soğan
- Tuz, karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Nasıl Yapılır?
- Patatesi soyup küp küp doğrayın ve buharda haşlayın. Ben sebze pişirme aparatında haşlıyorum. Tencerenin dibine 1.5 su bardağı kadar su ekliyorum o kadar.
- İyice yumuşayan patatesi çatalla ezin.
- Bir tencereye tereyağını koyup eritin. Üzerine ezilmiş patatesi ekleyin.
- Tuz ve karabiberini atın ve bir iki kez çevirin.
- 1 bardak sütü ekleyin. Süt ve patates bütünleşip homojen bir hale gelince ocağın altını kapatın.
- Bu arada bir tavaya 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağını koyup kızdırın.
- Kuşbaşı tavuk göğsü ve söğüş doğranmış soğanı tavaya alıp kavurmaya başlayın.
- Kızarmaya başlayan tavuk etlerine tuz ve karabiberi ekleyin. 2 dakika daha kavurup altını kapatın.
- Geniş bir servis kabına patates püresini alıp yayın. Üzerine soğanlı tavuk etlerini serin. En üste de kızartılmış tereyağı ve pul biberi döküp sıcak sıcak servis edin.