Kırmızı biberli tavuk tarifi
Kırmızı biberli tavuk tarifi, tavuk göğsünü mükemmel bir yemek haline getiren bir lezzet... Tavuğu harika malzemelerle marine ederek enfes bir akşam yemeği haline getirebilirsiniz.
Malzemeler:
- 4 adet tavuk göğüs
- 4 adet közlenmiş kırmızı biber
- 4 yemek kaşığı balzamik sirke
- Yarım demet taze fesleğen
- 4 diş sarımsak
- 4 dilim mozzarella peyniri
Hazırlanışı:
Tavukları balzamik sirke, sarımsak ve taze fesleğenle en az 6 saat kadar marine edin.
Ardından tavuklara yatay bir şekilde kesik atın, içlerine közlenmiş biber ve mozzarella peynirini koyup tavada yada 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
Bu sırada marine ettiğiniz sosu sos tenceresinde kaynatarak çektirin.
Fırından çıkan tavuklarınızı üzerinde sos eşliğinde servis edebilirsiniz.