Pırasalı Taze Rezene Kavurması

Malzemeler

  • 1 demet taze rezene (Arap saçı otu)
  • 2 adet orta boy pırasa
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • Tuz
  • 3 adet yumurta

Nasıl Yapılır?

  • Pırasayı ince ince doğrayın. Yağda 10 dakika kadar soteleyin.
  • Rezeneyi doğrayıp pırasaya ilave edin. Tuzunu ve biberini atıp 5 dakika daha pişirin.
  • Yumurtaları kırıp, kısık ateşte hiç ellemeden 5 dakika bekletin.
  • Sarılarına dokunmadan, beyazlarını hafif karıştırın. Eğer sarıyı cıvık sevmiyorsanız sarıyı da dağıtın ama çorba gibi karıştırmayın. Yoksa görüntüsü nahoş olur.
  • Afiyet şifa olsun