Pırasalı Taze Rezene Kavurması
Malzemeler
- 1 demet taze rezene (Arap saçı otu)
- 2 adet orta boy pırasa
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
- Tuz
- 3 adet yumurta
Nasıl Yapılır?
- Pırasayı ince ince doğrayın. Yağda 10 dakika kadar soteleyin.
- Rezeneyi doğrayıp pırasaya ilave edin. Tuzunu ve biberini atıp 5 dakika daha pişirin.
- Yumurtaları kırıp, kısık ateşte hiç ellemeden 5 dakika bekletin.
- Sarılarına dokunmadan, beyazlarını hafif karıştırın. Eğer sarıyı cıvık sevmiyorsanız sarıyı da dağıtın ama çorba gibi karıştırmayın. Yoksa görüntüsü nahoş olur.
- Afiyet şifa olsun