Patatesli Kolay Börek

Malzemeler

2 tane orta boy yufka

2-3 kaşık un

1 çay bardağı kadar su

3-4 tane haşlanmış patates

tuz

Yapılışı

Önce patatesleri haşladım kabuklarını soydum....

Un ve suyu karıştırıp pütürsüz koyu bir karışım yaptım ....

Orta boy tepsiyi yağladım bir taneyi yufkayı resimdeki gibi tepsinin kenarlarından taşırarak yaydım....

Unlu sudan bir- iki kaşık kadar tepsiye gezdirdim patateslerin yarısını tepsideki yufkanın üzerine rendeledim...

Tekrar unlu sudan iki-üç kaşık kadar gezdirdim tepsinin kenarlarındaki yufkayı tepsinin üzerine kapattım ocağın üzerinde çevire çevire pişirdim...

Böreği ters düz ettim tepsiye biraz sıvıyağ döküp yağlanmasını sağladım böreği ocak üzerinde tepsiyi döndüre döndüre böreği pişirdim...

Bu ölçülerden iki tepsi börek çıkıyor..