Nohutlu Salçalı Gevrek Börek
Malzemeler
- 4 adet hazır yufka
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı kadar sıvıyağ
İç malzemesi
- 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber,kimyon,tuz
Nohutlu böreğin yapılışı
- Soğanı yemeklik doğrayıp,çok az yağda sarartın
- Salçayı ekleyip karıştırın
- Nohutu robottan iyice çekip soğanla salçaya ekleyin.
- Maydanozu doğrayın,baharatları atın karıştırın
- Yufkaların birini alıp yayın.
- üzerine heryerine gelecek kadar eritilmiş tereyağı ve sıvıyağdan sürün
- Bir kenarına nohutlu içten koyup kenarları içe katlayın.
- Gevşekçe rulo yapın.Üç parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin.
- Üzerine yağ sürerek fırına verin.
- 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Sıcak sıcak servis edin.