Nohutlu Salçalı Gevrek Börek

Malzemeler

  • 4 adet hazır yufka
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı kadar sıvıyağ

İç malzemesi

  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber,kimyon,tuz

Nohutlu böreğin yapılışı

  • Soğanı yemeklik doğrayıp,çok az yağda sarartın
  • Salçayı ekleyip karıştırın
  • Nohutu robottan iyice çekip soğanla salçaya ekleyin.
  • Maydanozu doğrayın,baharatları atın karıştırın
  • Yufkaların birini alıp yayın.
  • üzerine heryerine gelecek kadar eritilmiş tereyağı ve sıvıyağdan sürün
  • Bir kenarına nohutlu içten koyup kenarları içe katlayın.
  • Gevşekçe rulo yapın.Üç parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin.
  • Üzerine yağ sürerek fırına verin.
  • 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak sıcak servis edin.