Kolay Patlıcan Yemeği
PATLICAN KAVURMASI
Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 4 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber (Bunu ben ilave ettim)
- Biraz karabiber( Bu da benim ilavem)
- Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
- Tuz
Patlıcan kavurması nasıl yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup, uzunlamasına 4 e veya 6 ya bölün sonra uzun uzun doğrayın.
- Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ve patlıcanları atıp 10 dakika kadar haşlayın.
- Bir çatalla yumuşayıp yumuşamadığını kontrol ederek ocaktan alıp süzün.
- ESMA “elinizle patlıcanları sıkın” demişti ama ben süzgece koydum. Elimle sıkmadım.
- Patlıcanlar süzülürken, soğanları söğüş doğrayıp yağla beraber kızartın.
- Üzerine kırmızı biberi, pul biberi (Seviyorsanız 1 tatlı kaşığı salça da olur) ekleyin.
- Son olarak patlıcanları ekleyip karıştırın. Biraz daha tuz atın.
- 10 dakika daha bu şekilde pişirip servis edin.