Kolay Patlıcan Yemeği

PATLICAN KAVURMASI

Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 4 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber (Bunu ben ilave ettim)
  • Biraz karabiber( Bu da benim ilavem)
  • Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
  • Tuz

Patlıcan kavurması nasıl yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup, uzunlamasına 4 e veya 6 ya bölün sonra uzun uzun doğrayın.
  • Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ve patlıcanları atıp 10 dakika kadar haşlayın.
  • Bir çatalla yumuşayıp yumuşamadığını kontrol ederek ocaktan alıp süzün.
  • ESMA “elinizle patlıcanları sıkın” demişti ama ben süzgece koydum. Elimle sıkmadım.
  • Patlıcanlar süzülürken, soğanları söğüş doğrayıp yağla beraber kızartın.
  • Üzerine kırmızı biberi, pul biberi (Seviyorsanız 1 tatlı kaşığı salça da olur) ekleyin.
  • Son olarak patlıcanları ekleyip karıştırın. Biraz daha tuz atın.
  • 10 dakika daha bu şekilde pişirip servis edin.