Katlı Poğaça Tarifi
Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- Tereyağı
Patatesli iç malzemesi
- 4 adet haşlanmış patates
- 100 gr. beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber, kimyon, kırmızı biber
Midye poğaçanın yapılışı
- Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur yoğurun.
- Hamuru 12 eşit parçaya bölüp, üzerini örterek mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurları ayrı ayrı tabak büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak 6şarlı gruplar halinde üst üste dizin. En üstlerine yağ sürmeyin. Hamurların üzerlerini örtüp yarım saat kadar dinlendirin.
- Önce ilk hazırladığınız hamur grubunu, sonra diğerini 6-7 mm. kalınlığında açıp bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın.
- Ruloyu 2 parmak kalınlığında dilimlere kesin. Her dilimi merdaneyle hafifçe açıp ortasına içten koyun.
- İki ucu üstüste gelecek şekilde ağız kısmına hafifçe bastırarak kapatıp tepsiye dizin. Üzerlerine tereyağı sürün.Tepside yarım saat beklettiğiniz poğaçaları 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.