Katlı Poğaça Tarifi

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Üzeri için

  • Tereyağı

Patatesli iç malzemesi

  • 4 adet haşlanmış patates
  • 100 gr. beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber, kimyon, kırmızı biber

Midye poğaçanın yapılışı

  • Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur yoğurun.
  • Hamuru 12 eşit parçaya bölüp, üzerini örterek mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurları ayrı ayrı tabak büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak 6şarlı gruplar halinde üst üste dizin. En üstlerine yağ sürmeyin. Hamurların üzerlerini örtüp yarım saat kadar dinlendirin.
  • Önce ilk hazırladığınız hamur grubunu, sonra diğerini  6-7 mm. kalınlığında açıp bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın.
  • Ruloyu 2 parmak kalınlığında dilimlere kesin. Her dilimi merdaneyle hafifçe açıp ortasına içten koyun.
  • İki ucu üstüste gelecek şekilde ağız kısmına hafifçe bastırarak kapatıp tepsiye dizin. Üzerlerine tereyağı sürün.Tepside yarım saat beklettiğiniz poğaçaları 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.