Hazır Yufkadan Otlu Börek Tarifi
Malzemeler
- 7 adet yufka (Burada yufkalar 8 li olarak satıldığı için rahatça 7 yufka kullandım. Siz 6 yufkayla da yapabilirsiniz.)
- 2 bağ ebegümeci(400 gr. kadar)
- 3 adet pırasa (orta kalınlıkta)
- Yarım demet dereotu
- 150 gr. çökelek
- 100 gr. kadar beyaz peynir
Sos malzemeleri
- 1 şişe soda
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurta
Ebegümeçli kol böreği nasıl yapılır?
- Ebegümecini yıkayıp pamuklu bir bez üzerine serin ve kurutun.
- Pırasaları, ebegümecini ve dereotunu ince ince doğrayın.
- Peynirleri katıp karıştırın.
- Sos malzemelerini de ayrı bir yerde iyice karıştırın.
- Yufkalardan birini serip, üzerine 6 yemek kaşığı sos dökün.
- İç malzemesinden 2 avuç kadar serpiştirin.
- Yufkanın kenarlarını 3 parmak kadar içe doğru katlayıp, yufkayı rulo yapın.
- Fırın tepsinizi yağlayın. Tepsinizin şekline göre ruloyu yerleştirin.
- Kalan sosu Böreklerin üzerine dökün. Çörek otu serpip, 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.