Hazır Yufkadan Otlu Börek Tarifi

Malzemeler

  • 7 adet yufka (Burada yufkalar 8 li olarak satıldığı için rahatça 7 yufka kullandım. Siz 6 yufkayla da yapabilirsiniz.)
  • 2 bağ ebegümeci(400 gr. kadar)
  • 3 adet pırasa (orta kalınlıkta)
  • Yarım demet dereotu
  • 150 gr. çökelek
  • 100 gr. kadar beyaz peynir

Sos malzemeleri

  • 1 şişe soda
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta

Ebegümeçli kol böreği nasıl yapılır?

  • Ebegümecini yıkayıp pamuklu bir bez üzerine serin ve kurutun.
  • Pırasaları, ebegümecini ve dereotunu ince ince doğrayın.
  • Peynirleri katıp karıştırın.
  • Sos malzemelerini de ayrı bir yerde  iyice karıştırın.
  • Yufkalardan birini serip, üzerine 6 yemek kaşığı sos dökün.
  • İç malzemesinden 2 avuç kadar serpiştirin.
  • Yufkanın kenarlarını 3 parmak kadar içe doğru katlayıp, yufkayı rulo yapın.
  • Fırın tepsinizi yağlayın. Tepsinizin şekline göre ruloyu yerleştirin.
  • Kalan sosu Böreklerin üzerine dökün. Çörek otu serpip, 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.