Etsiz Bamya Yemeği
Malzemeler:
*1 Paket dondururlmuş bamya (450 gr)
*4 yemek kaşığı zeytinyağı.
*1 küçük soğan + 4 sap taze soğan.
*2 diş sarımsak (ince rendelenmiş)
*1 küçük domates (ince rendelenmiş)
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Tuz.
Hazırlanışı:
*Bamyaları buzluktan çıkartıp çözülmesini bekelmeden ılık su dolu kabın içerisine koyup 15 dk. bekletin.
*Buzları tam olarak çözülmediyse fazla zedelemeden elinizle ayırın ve süzün.
*Limonlu ve sirkeli suda 10 dk. bekletin ve mutfak havlusuyla kurulayın.
*Zeytin yağını tencereye koyun, orta ısıdaki yağa bamyaları atın ve tencereyi haif sallayarak yakmadan 5dk. kızartın.
*Üzerine çok küçük kesilmiş soğanları atıp 5 dk. beraber kavurun.
*Domatesi, sarımsağı, salçalarıda ilave edip bamyaları ezmeden hafifçe karıştırın.
*Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin, kısık ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar karıştırmadan pişirin.
*İsteğe göre limon , sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.