Elde açma Unlu Börek
4 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
ARASINA SÜRMEK İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
İÇ MALZEMESİ
2 adet haşlanmış,ezilmiş patates
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
biraz maydanoz
karabiber,pulbiber
- Hamur malzemeleriyle çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayın.
- dört bezeye ayırıp,her bezeyi açabildiğiniz incelikte açın.
- Bir yufkanın üzerine 4-5 kaşık yağ gezdirin ve her yerine yayın.Ben üç beze yapmıştım,yufkalarım büyük olduğu için 5 yemek kaşığı yağ gezdirdim.
- Daha sonra ince delikli bir eleğin içine 1 yemek kaşığı un koyup,yufkanın üzerine,her tarafına eşit olacak şekilde eleyin.
- İki kenar kısmını karşılıklı gelecek şekilde hafifçe katlayı ki çıkıntı olmasın.
- Hazırladığınız içten yufkanın bir kenarına koyun ve 3-4 parmak kalınlığında katlayarak rulo yapın.
- Önce ortadan ikiye bölün.Sonra her parçayı dörde bölün.Yani her yufkadan 8 adet börek çıkacak.yağlanmamış tepsiye yerleştirin.
- Üzerlerine artan yağdan bir fırça yardımıyla sürün. Veya yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.