Tavuk göğsünde sucuklu pizza tarifi
Bir süredir diyet uygulayanlar için kendilerine keyifli bir gün yaşatmaları için harika bir lezzet. Üstelik karbonhidratı da son derece az. Evde rahatlıkla yapabileceğiniz bu pizzayı dostlarınızla da paylaşabilirsiniz.
Tavuk göğsünde sucuklu pizza için malzemeler:
- 400 ml. pizza sosu (kaynatarak bir bardağa indirilecek. Yaklaşık 250 ml. )
- 4 büyük adet kemiksiz tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 200 gr. orta yağı Mozarella peyniri
- 100 gr. sucuk (Hindi sucuğu da olabilir)
Yapılışı:
Fırını 200 dereceye ısıtın. Pizza sosunu küçük bir sos tenceresine koyun ve düşük ateşte yaklaşık 20 dakika boyunca kaynatın. Sos yarı yarıya azaltacaktır. İsteğe göre, pizza sosunu salça ve domates karışımı ile kendinizde hazırlayabilirsiniz. Sos koyu olmazsa, tavuklu pizza çok sulu olacaktır.
Sos kaynarken, tavuk göğsünü temizleyin ve ikiye ayırın. Her parçayı plastik yemek poşetine koyun ve parçalanmayacak şekilde ağır bir şeyle döverek inceltin. Kekik ve sarımsak tozunu karıştırın ve her bir tavuk parçasının üzerine serpin.
Büyük bir tavaya zeytinyağını koyun ve orta ateşte tavuk parçalarını her bir tarafını 2 dakika pişirin. Tavuklar hafifçe kahverengi renk alsın, ancak tam olarak pişmesin. Bir borcam fırın tepsisine tavuk parçalarını tek kat olacak şekilde yerleştirin. Mozarella peynirini tavukların tümünü kapsayacak şekilde parçalara ayırın.
Bu süre içinde koyulan pizza sosunu eşit miktarda her tavuk göğsünün üzerine koyun. Her tavuk parçasının üzerine dilimlenmiş Mozarella peyniri ve sucuk ekleyin.
Cam fırın tepsisini fırına yerleştirin ve 25-30 dakika ya da peynir eriyip, sucuklar hafifçe çıtır hale gelene kadar pişirin. İşte o nefis ev yapımı pizzanız hazır. Sıcak şekilde servis edin.
Sebzeli pizza tarifi için tıklayın
Fotoğraf kaynak: kalynskitchen.com