Kıymalı sebzeli pide tarifi

Malzemeler:

Hamuru için;

- 1 su bardağı ılık süt

- 1 tane yaş maya

- 1 su bardağı ılık su

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 tatlı kaşığı şeker

- 2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

- Alabildiğine un

sebzeli-kiymali-pide

İçi için;

- 200- 250 gr. kıyma

- 2 adet soğan

- 2-3 yeşil biber

- 2 adet domates

- 1 tatlı kaşığı salça

- Toz biber, kimyon, karabiber

- Yarım demet kadar maydanoz

Üzeri için:

- 1 yumurta

Hazırlanışı:

Hamur kulak memesi yumuşaklığında yoğurulup 55 dakika kadar mayalanmaya bırakılır.

Soğanlar ince doğranarak kavrulur. İçerisine kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir.

Domates ince ince kesilip kıymaya ekledikten sonra toz biber, salça ve diğer baharatlar ilave edilerek ocaktan alınır. Harç hafif ılınınca ince doğranmış maydanoz ilave edilir.

Hamurdan bezeler yapılıp yuvarlak açılarak içine harç koyulup pide şekli verilir.

Kenarlarına yumurta sarısı sürülüp, 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Pidenin altı ve üstü yeterince kızarınca, fırından alıp üzerine çok az tereyağı dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Fotoğraf kaynak: justlovecookin