Tarçınlı rulo tarifi
Tarçınlı rulo, mutfağınızda buram buram lezzet çağrıştıracak bir tarif. Sonbaharın kokusu tarçın ve çörek birleşince ortaya doyamayacağınız bir tat çıkıyor.
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
- 1/4 su bardağı ılık süt
- 2,5 su bardağı unİçi
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
İçi için:
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Bir kapta kuru mayayı, sütü ve toz şekeri karıştırın. Mayanın aktif olması için bir süre oda sıcaklığında bekletin.
Unu karıştırma kabına alın. Ortasını çukur açın ve kenarlarına tuz serpiştirin.
Maya karışımını, tereyağını ve yumurtayı da orta kısmına alın. Daha sonra unu ortaya doğru alıp hamuru toparlanana kadar yoğurun.
Ele yapışmayan ve yumuşak bir kıvam alan hamuru, hafif unladığınız tezgahın üzerinde merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. Hamurun çok ince olmaması gerekiyor.
Geniş olan kenar kısımlarda bir parça boşluk bırakın ve toz şeker ile tarçını hamurun üzerine serpin.
Kenar kısımlardan başlayarak hamuru rulo şeklinde sarın.
Tarçınlı ruloyu bıçak yardımıyla 10 eşit parçaya bölün. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve aralıklı olarak yerleştirin. Oda sıcaklığında 35 dakika kadar mayalanması için bekletin.
Ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
İsteğe göre beyaz çikolatayı benmari usulü eriterek, tarçınlı ruloların üzerini süsleyebilirsiniz.