Ev yapımı pekmezli simit tarifi
Ev yapımı pekmezli simit tarifiyle kendi simidinizi kendiniz yapabilirsiniz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz simit , davetsiz misafirlere sunacağınız nefis bir ara öğün olabilir.
Malzemeler:
- 270 gr ılık su
- 500 gr un
- 10 gr yaş maya veya 2 çay kaşığı instant maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 2 su bardağı susam
Hazırlanışı
Un, su, tuz, maya ve şekeri derin bir kapta karıştırın. Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar yoğurun.
Yoğurduktan sonra üzerini kapatıp ılık ortamda 20 -25 dakika kadar hamuru dinlendirin.
Dinlenen hamuru eşit şekilde 8 bezeye bölün. Arından 20 dakika daha bekletin.
Bezeleri tezgah üzerinde ince uzun yuvarlayın ve ikiye katlayın.
Daha sonra ortadan kesin. Orta kalınlıkta yuvarlayarak inceltin.
Aksi yönlere kıvırarak iki ucunu birleştirin ve simit şeklini verin.
Bir kapta pekmez ve suyu karıştırın. Ayrı bir kaba da susamı koyun.
Simitleri esneterek pekmezli suya batırın.
Ardından susama bulayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.