Evde Yumuşacık Lahmacun Yapımı

chile relleno egg bake, lahmacun 085

MALZEMELER

Bu malzemelerden 20cm. çapında 10 tane lahmacun elde ediliyor.

Hamur Malzemesi:

  • *1 su bardağı kepek unu
  • *1 su bardağı beyaz un
  • *1 tatlı kaşığı tepeleme instant kuru maya
  • *4 yemek kaşığı yoğurt
  • *3/4 su bardağı su
  • *1 çaykaşığı dolusu tuz.
  • *1 yemek kaşığı zeytinyağı.

İç Malzemesi:

  • *200 gr. yağsız kıyma (büyük greyfurt kadar)
  • *1 orta boy kurusoğan
  • *4 sap taze soğan
  • *2 diş sarımsak
  • *1 orta boy domates
  • *1 yemek kaşığı tereyağı
  • *1/2 çaybardağı sıvıyağ
  • *1 yemekkaşığı biber salçası
  • *1 yemek kaşığı domates salçası
  • *1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • *1/2 demet maydonoz
  • *1 sivri biber
  • * karabiber, tuz.

YAPILIŞI:

  • * İki farklı unu, mayayı ve tuzu ilave edip karıştırın.
  • *Ortasını açıp yoğurdu koyun, ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek yumşak bir hamur yoğurun (en az 10 dk. yoğurun)
  • *Fırını en düşük ayarında 5 dk. ılıtıp kapatın.
  • *Pürüzsüz halde yoğurduğunuz hamurun heryerini 1 kaşık zeytin yağı ile yağlayıp yoğurma kabınıza geri koyun, üzerine streç filmi sıkıştırmadan kapatın. Mutfak havlusu örtüp ılık fırında 40 dk. mayalanmaya bırakın.
  • *Soğanları, maydonozu, domatesi, sivri biberi küçük küçük doğrayın, sarımsağı ince olarak rendeleyin.
  • *Kalan malzemeleride ilave ederek özleşene kadar yoğurun ve buzdolabında 15 dk. dinlendirin.
  • *Mayalanan hamurdan, yumurta büyüklüğünde 10 tane beze yapın ve kurumamaları için, üzerini mutfak havlusu ile örtün 10dk. dinlendirin.
  • *Bezeleri çok hafif unlayarak 20 cm. çapında açın, iç harcından 1 yemek kaşığı dolusu alıp açtığınız hamurun kenarına gelmeyecek şekilde elinizle yayın.
  • *Fırın kağıdı serilmiş tepsiye hafifçe un serpin, tepsinize sığacak şekilde lahmacunları dizin. (ben taş fırında pişmiş gibi olsun diye, seramik fırın kabımda un serpmeden teker teker pişirdim)
  • *Önceden ısıtılmış 450F-230 derece fırında 7-8 dk. pişirin (hamurların kenarları kızarmaya başlayınca hemen alın ki, kıymalar kurumasın).