Kıymalı cevizli çörek tarifi

Kıymalı cevizli çörek, dışı yumuşacık içi bol dolgulu bir tarif. İster sabah kahvaltısında demli bir bardak çay ile ister öğlen yemeğinde buz gibi ayranla seçim size kalmış.

kıymali-cevizli-corek-tarifi

Malzemeler:

- 4 su bardağı un

- 1 paket ınstant maya

- 1 tutam toz şeker

- 2 çay kaşığ tuz

- 100 gr margarin

- 1 su bardağı ılık süt

- 1 adet orta boy yumurta

- 1 yumurta akı

İçi için:

- 2 adet kuru soğan

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

- 2 su bardağı ceviz içi

- Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)

- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber

- 2 yemek kaşığısıvı yağ

Üzeri için:

- 1 yumurta sarısı

- 1 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı:

Derin bir kaba un, maya, tuz ve toz şekeri ekleyip karıştırın.

Margarin, süt, yumurta ve yumurta akını ilave edin.

Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Üzerini kapatın ve oda sıcaklığında 40 dakika kadar bekletin.

Bu sırada iç harcı için; soğanları yemeklik doğrayın ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavurun.

Ardından ceviz, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak 2 dakika daha kavurun.

Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölün.

Unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın ve üzerlerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı sürün.

Üzerlerine iç malzemesini yayın ve her birini rulo şeklinde sarın.

Ruloları bıçak yardımı ile 4 cm genişliğinde kesin.

Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısı ve sütü çatal ile çırpın ve bir fırça yardımı ile hamurların üzerine sürün.

15 dakika beklettikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Fırından çıkarıp ılık olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Fotoğraf kaynak: tasty.hu