Reçelli milföy böreği
Reçelli milföy böreği size kruvasanın tadını anımsatabilir. Milföyün çıtır lezzeti reçelle buluştuğunda ortaya özellikle çocukların bayılacağı mükemmel bir tat çıkıyor. Hafta sonu kahvaltılarında çocuklarınızı mutlu etmenin yolu reçelli milföy böreğinden geçebilir.
Malzemeler:
- 6 adet milföy hamuru
- 1/2 su bardağı çilek reçeli
Servis için;
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
Pizza kesici yardımı ile milföy hamurlarını uzun ince şeritler halinde beş eşit parçaya ayırın.
Çilek reçelini hamur parçalarının üzerine fırça yardımıyla sürüp rulo şeklinde sarın.
Aralıklı olarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdiğiniz reçelli milföyleri 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk kadar pişirin.
Hafif hamurların üzeri kızarıp reçeller erimeye başladığında fırından çıkarın.
Üzerine pudra şekeri serperek, servis edebilirsiniz.