Haşhaşlı tatlı çörek

Haşhaşlı Çörek
Malzemeler;
2 çay bardağı süt
100 gr.tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 tatlı kaşlığı kuru maya
1 çay kasığı tuz
½ çay bardağı şeker
Aldığı kadar un (Yarı yarıya kepekli un kullandım)
Hamura sürmek için;
2 yemek kaşığı dolusu haşhaş ezmesi
Damak tadınıza göre şeker
Haşhaşı sürülebilir kıvama getirecek kadar zeytinyağı (Sıvıyağ)
Hazırlanışı;
Un haricindeki malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
Unu da ekleyip yumuşacık bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın. (Ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor)
Hamurun yer yerine gelecek şekilde haşhaşlı karışımdan sürün.
Hamuru rulo yapıp 2 cm. kalınlığında dilimlere kesin.
Dilimleri tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerine bir şey sürmeyin. Tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
Tepside mayalanan çörekleri 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Haşhaşlı ıslak kek tarifi için tıklayın