Haşhaşlı tatlı çörek

8874788519_6ba776f41a_z

Haşhaşlı Çörek

Malzemeler;

2 çay bardağı süt

100 gr.tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı

1 yumurta

1 tatlı kaşlığı kuru maya

1 çay kasığı tuz

½ çay bardağı şeker

Aldığı kadar un (Yarı yarıya kepekli un kullandım)

Hamura sürmek için;

2 yemek kaşığı dolusu haşhaş ezmesi

Damak tadınıza göre şeker

Haşhaşı sürülebilir kıvama getirecek kadar zeytinyağı (Sıvıyağ)

Hazırlanışı;

Un haricindeki malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.

Unu da ekleyip yumuşacık bir hamur  yoğurun.

Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru merdane yardımı ile  yarım santim kalınlığında açın. (Ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor)

Hamurun yer yerine gelecek şekilde  haşhaşlı karışımdan sürün.

Hamuru rulo yapıp 2 cm. kalınlığında dilimlere kesin.

Dilimleri tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerine bir şey sürmeyin. Tepsi mayasının gelmesini bekleyin.

Tepside mayalanan çörekleri 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Haşhaşlı ıslak kek tarifi için tıklayın