Tahinli pekmezli çörek tarifi

Tahinli pekmezli çörek tam bir besin deposu... Bu tarifte Türk mutfağının ayrılmaz ikilisi tahin ve pekmez buluşuyor, ortaya hem doyurucu, hem de besleyici bir lezzet çıkıyor.

tahinli-pekmezli-corek-tarifi

Malzemeler:

- 2 adet yumurta

- 1 çay bardağı pekmez

- 1 çay bardağı tahin

- 180 gr. ceviz içi

- 3 çorba kaşığı yoğurt

- 1 çay kaşığı karbonat

- 1 çay kaşığı kabartma tozu

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çorba kaşığı limon suyu

- 2.5 su bardağı un

- 1 çay bardağı sıvı yağ (içi için)

- Susam

Hazırlanışı:

Bir kapta karbonat ve limon suyunu köpürtün ve yoğurtun içine dökün. Ardından sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu, yumurta, unu, ve tuzu yoğurun.

Hamuru 5-10 dakika kadar dinlendirdikten sonra unlayarak açın

Daha sonra ceviz, tahin, pekmez ve sıvı yağı karıştırıp hamurun her tarafına sürün.

Rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirip, servis edebilirsiniz.