Crostata tarifi

Evinize İtalyan mutfağını getirmek istiyorsanız, Crostata tarifi iyi bir başlangıç olabilir. Bu gevrek lezzet, hamur işi tariflerinize farklı bir yorum getirecek.

crostata-tarifi

Malzemeler:

- 200 gr kabuksuz çiğ badem

- 250 gr un

- 200 gr toz şeker

- 200 gr oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı

- 1 adet yumurta

- 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

- 1 su bardağı meyve marmelatı (erik, vişne, şeftali vb.)

Hazırlanışı:

Bademi robottan geçirerek un haline getirin.

Geniş bir kabın içerisine badem unu, un, toz şeker, tereyağı, yumurta ve kabartma tozunu ekleyin.

Ele yapışmayan hamur haline gelene kadar yoğurun.

Hamurun çeyreğini ayırın ve kalanını merdane ile açın.

Yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen fırın tepsisine hamuru yerleştirin.

Üzerine dilediğiniz marmelatı ya da reçeli sürün.

Ayırdığınız hamurdan şeritler hazırlayıp üzerine kafes şeklinde döşeyin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.

Ilık olarak ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.