Kabaklı Vejetaryen Pizza

1379589_10151645930320773_1320307009_n

 

Malzemeler

100 gr keçi peyniri

1 kabak

1 soğan

Dereotu

4-5 adet çeri domates

Hamuru İçin

3,5 bardak tam tahıllı un

1 bardak ılık su

Yarım paket yaş maya

2 kaşık zeytinyağı

Hazırlanışı

Geniş bir kapta mayayı ılık suyla eritin. Üzerine un, tuz ve zeytinyağını ilave edip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kabın üzerini örterek oda sıcaklığında hamurun kabarmasını bekleyin.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinde ince halkalar halinde kestiğiniz kabak ve soğanları 15 dakika 175 derecede fırınlayın. Hamuru dört parçaya bölün ve her birini yuvarlak açın. Üzerine kabak,soğan ve keçi peynirlerini ve ikiye bölünmüş domatesleri yerleştirin. Tekrardan 175 derece 25 dakika(hamur pişene kadar) fırında pişirin. Çıkarıp üzerine doğranmış dereotlarını serperek servis edin.