Tahinli Ekmek Tarifi

tahinli

TAHİNLİ EKMEK TARİFİ

Malzemeler

  • 7 su bardağı tepeli un
  • 3 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı instant kuru maya veya yarım paket yaş maya (21 gr)
  • 1 tatlı  kaşığı tuz

Arası için: 100 gr. Tereyağı, 250 gr. tahin helvası

Hazırlanışı

  • Unu havuz gibi açıp, suyu, mayayı ve tuzu ilave edin. Yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
  • mayalanan hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde alıp, unlu zeminde merdaneyle büyük boy pasta tabağı kadar açın.
  • Üzerine eritilmiş tereyağından sürün. Tahin helvasından bir parça alıp, hamurun üzerine parçalayarak serpiştirin.
  • Bir ucundan başlayıp rulo yapın ve kendi etrafında dolayın. Yenisini hazırlarken, diğerini dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen bazlamayı merdaneyle 1 cm kalınlığında açıp tavada, orta ısıda altlı üstlü kızartın.
  • Zamanım yok, daha kolayını yapmak istiyorum derseniz; Hamuru açtıktan sonra, yine arasına tereyağı sürüp, hamurun bir yarısına helva koyun. Diğer yarısını üzerine kapatın. Kenar kısımlarını ruletle kesip gözleme gibi kızartın.
  • Afiyet şifa olsun.