Tahinli Ekmek Tarifi
TAHİNLİ EKMEK TARİFİ
Malzemeler
- 7 su bardağı tepeli un
- 3 su bardağı su
- 1.5 yemek kaşığı instant kuru maya veya yarım paket yaş maya (21 gr)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Arası için: 100 gr. Tereyağı, 250 gr. tahin helvası
Hazırlanışı
- Unu havuz gibi açıp, suyu, mayayı ve tuzu ilave edin. Yumuşak bir hamur yoğurun.
- Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
- mayalanan hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde alıp, unlu zeminde merdaneyle büyük boy pasta tabağı kadar açın.
- Üzerine eritilmiş tereyağından sürün. Tahin helvasından bir parça alıp, hamurun üzerine parçalayarak serpiştirin.
- Bir ucundan başlayıp rulo yapın ve kendi etrafında dolayın. Yenisini hazırlarken, diğerini dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen bazlamayı merdaneyle 1 cm kalınlığında açıp tavada, orta ısıda altlı üstlü kızartın.
- Zamanım yok, daha kolayını yapmak istiyorum derseniz; Hamuru açtıktan sonra, yine arasına tereyağı sürüp, hamurun bir yarısına helva koyun. Diğer yarısını üzerine kapatın. Kenar kısımlarını ruletle kesip gözleme gibi kızartın.
- Afiyet şifa olsun.