Dereotlu poğaça tarifi

Dereotlu poğaça, ister misafirlerinize isterseniz de kendinize şöyle mükemmel bir ziyafet çekeceğiniz bir tarif. Kahvaltı masasına, 5 çayı saatlerine güneş gibi doğacak bu lezzet, hem sizi hem de sevdiklerinizi mutlu etmeye yetecek.

dereotlu-pogaca-tarifi

Malzemeler:

- 1 su bardağı yoğurt

- 1 su bardağı sıvı yağ

- 2 adet yumurta

- 250 gr beyaz peynir ya da lor

- 1 paket kabartma tozu

- Yarım demet dereotu

- Pulbiber

- Alabildiği kadar un (Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar)

Hazırlanışı:

Derin bir kapta tüm malzemeleri yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ve yuvarlayın.

Ardından yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün.

Daha önce ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.

Biraz dinlendirdikten sonra ılık olarak servis edebilirsiniz.