Mahlepli poğaça tarifi

Mahlebin güzel kokusuyla yumuşak poğaçayı birleştirerek, konuklarınız ve ev halkı için harika bir lezzet ziyafeti sunabilirsiniz.

mahleplipogacatarifi

Mahlepli poğaça için gerekli malzemeler:

- 1 yumurtanın beyazı

- 3/4 bardak sıvı yağ

- 1 bardak yoğurt

- 1/3 çay kaşığı karbonat

- 1 yemek kaşığı mahlep tozu

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 yemek kaşığı toz şeker

- 1 yemek kaşığı sirke

- 3 bardak un

- Poğaçaların içinin doldurulması için krem peynir

- Poğaçaların üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı

Yapılışı:

Önce bir kapta yumurta beyazını karıştırın. İçine sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu, çekilmiş mahlep, sirke, şeker ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.

Karışıma yavaş yavaş unu ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklemeyi ve yoğurmayı sürdürün.

Ardından bir ceviz büyüklüğünde hamuru alın ve avucunuzda düz hale getirin. Hamurun içine 1 çay kaşığı krem peynir koyun ve kapatın.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı yayın ve poğaçaları kağıdın üzerine dizin. Tüm hamuru bitirdikten sonra poğaçaların üzerine yumurta sarısını fırça yardımı ile sürün. Bu tarifte 24 dolayında poğaça elde edeceksiniz. Poğaçaları daha önce 180 dereceye ısıttığınız fırına verin. Poğaçaların üzeri altın rengini alana kadar fırınlayın.

Mahlebin harika kokusu ve krem peynirin yumuşak lezzeti ile poğaçanız hazır.