Muffin kalıbında ıspanaklı peynirli poğaça
Muffin kalıbında ıspanaklı peynirli poğaça bildiğiniz tüm tariflerden farklı şekilde sofranızda iştah açıcı olarak yerini alacak. Üstelik içinde ıspanak ve peynir varsa sağlıklı olduğundan asla şüphe duymayın.
Muffin kalıbında ıspanaklı peynirli poğaça, tek seferde yenilebilecek boyutuyla sofralarınıza keyif katacak. Hazırlarken kişi başı bir tane yapma hatasına düşmeyin. Çünkü bir tane yedikten sonra kendinizi durduramayacaksınız.
Malzemeler:
- 2 bardak ıspanak (doğranacak)
- 170 gr. Enginar (yıkanmış ve doğranmış)
- 1/2 çay kaşığı sarımsak (ince ince doğranacak)
- 2 yemek kaşığı Parmesan peyniri
- 100 gr. krem peynir
- 1 bardak mozarella peyniri (rendelenecek)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- Damak tadınıza göre karabiber
- İsteğe bağlı miktarda mayalı poğaça hamuru
Yapılışı:
Öncelikle fırınınızı 190 santigrad dereceye ısıtın. Bir kap içinde ıspanak, enginar göbeği, sarımsak ve Parmesan peynirini karıştırın.
Ardından krem peyniri ile mozarella peynirinin yarısını bir blenderda karıştırın. Tuz ve karabiber ile çeşnilendirdikten sonra beklemeye alın.
Hamuru bir kesme tahtası üzerine yayın ve yaklaşık 5 santimetrelik kareler şeklinde kesin. 24 hamur topu elde etmeniz gerekli.
Muffin kalıplarını hafifçe yağlayın ve her bir kalıba hamurları yerleştirin. Ispanaklı karışımınızı bir kaşık ile hamurların üzerine eşit şekilde dağıtın. Kalan mozarella peynirini de hamurların üzerine serpin.
Sıcak fırına tepsiyi yerleştirin ve 15 dakika fırınlayın. Hamurların hafifçe kızardığını gördüğünüzde tepsiyi fırından çıkartın. 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Fotoğraf kaynak: lilluna.com