Tahinli Burma Çörek
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 4-4.5 su bardağı kadar un
- 1.5 su bardağı tahin
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı ceviz
Nasıl yapılır?
- Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlayıp, üzerini bir poşetle kapatın ve ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru 6 ya bölün.
- Hamurları ikişer gruplar halinde, servis tabağı büyüklüğünde mümkün olduğunca dikdörtgen şeklinde, yarım cm. kalınlığında açın.
- İlk hamurun üzerine tahinden sürün. Şeker ve ceviz de serpin. İkinci hamuru üzerine serin.
- İkincinin üzerine de tahini sürüp , şeker ve ceviz serpip, hamuru zarf şeklinde katlayın.
- Diğer hamur gruplarına da aynı işlemi yapın.
- 20 dakika dinlendirip, altını ve üstünü hafifçe unlayıp, merdaneyle 7-8 mm. kalınlığında açın.
- Hamuru 6 veya 8 parçaya şeritler halinde kesin.
- Her şeriti bir ucundan tutup kıvırın, uzatın ve kendi etrafında dolayın. Uç kısmını alta saklayın. Yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerine hafifçe bastırın. Eritilmiş tereyağı veya zeytinyağı ile çöreklerin üzerlerini yağlayın. 1 saat kadar tepsi mayasının gelmesi için bekletin. Tepsi mayası gelmezse çörekleriniz sert olur. Mayalanan çörekleri 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.