Tahinli Burma Çörek

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 4-4.5  su bardağı kadar un

İç harcı için

  • 1.5 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı ceviz

Nasıl yapılır?

  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlayıp, üzerini bir poşetle kapatın ve ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru 6 ya bölün.
  • Hamurları ikişer gruplar halinde, servis tabağı büyüklüğünde mümkün olduğunca dikdörtgen şeklinde, yarım cm. kalınlığında  açın.
  • İlk hamurun üzerine tahinden sürün. Şeker ve ceviz de  serpin. İkinci hamuru üzerine serin.
  • İkincinin üzerine de tahini sürüp , şeker ve ceviz serpip, hamuru  zarf şeklinde katlayın.
  • Diğer hamur gruplarına da aynı işlemi yapın.
  • 20 dakika dinlendirip, altını ve üstünü hafifçe unlayıp, merdaneyle  7-8 mm. kalınlığında açın.
  • Hamuru 6 veya 8 parçaya şeritler halinde kesin.
  • Her şeriti bir ucundan tutup kıvırın, uzatın ve kendi etrafında dolayın. Uç kısmını alta saklayın. Yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine hafifçe bastırın. Eritilmiş tereyağı veya zeytinyağı ile çöreklerin üzerlerini yağlayın. 1 saat kadar tepsi mayasının gelmesi için bekletin. Tepsi mayası gelmezse çörekleriniz sert olur. Mayalanan çörekleri 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.