Ispanak Dolgulu Tartlar

DOLGULU TUZLU TARTLAR

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3.5-4 su bardağı kepekli un
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

İç Malzemesi

  • 400 gr. ıspanak
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Ispanaklı kiş nasıl yapılır?

  • Soğuk tereyağını doğrayıp, unla beraber robottan geçirin. Robotunuz yoksa yumuşak tereyağı kullanın.
  • Sıvıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yeniden yoğurun. Ben yoğurma işlemini tamamen robotta yaptım.
  • Hamuru ikiye bölün. Un serptiğiniz tezgaha hamurun ilk parçasını alın. Üzerine de un serpip merdaneyle yarım santimden daha ince olacak şekilde  açın.
  • Orta boy bir çorba kasesi veya büyük boy teneke konserve kabının ağız kısmını kullanarak hamurdan yuvarlaklar kesin.
  • Hamurları muffin kalıplarının içine yerleştirin.
  • Ispanakları ince ince kıyın. Üzerine kaynar su döküp 3-4 dakika bekletin ve üzerine soğuk su gezdirip süzün. Elinizle hafif sıkarak fazla suyunu alın.  İçine rendelenmiş peynir, karabiber, pulbiber ekleyip harmanlayın. 2 yumurtayı da kırıp karıştırın.
  • Kesip yerleştirdiğiniz hamurların ortasına bu harçtan doldurun. Fazla doldurup bastırırsanız pişerken kabarıp akabiliyor. (Başıma geldi de oradan biliyorum :) )
  • Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak sıcak servis yapın.