Ispanak Dolgulu Tartlar
DOLGULU TUZLU TARTLAR
Malzemeler
- 2 yumurta
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 3.5-4 su bardağı kepekli un
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi
- 400 gr. ıspanak
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Ispanaklı kiş nasıl yapılır?
- Soğuk tereyağını doğrayıp, unla beraber robottan geçirin. Robotunuz yoksa yumuşak tereyağı kullanın.
- Sıvıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yeniden yoğurun. Ben yoğurma işlemini tamamen robotta yaptım.
- Hamuru ikiye bölün. Un serptiğiniz tezgaha hamurun ilk parçasını alın. Üzerine de un serpip merdaneyle yarım santimden daha ince olacak şekilde açın.
- Orta boy bir çorba kasesi veya büyük boy teneke konserve kabının ağız kısmını kullanarak hamurdan yuvarlaklar kesin.
- Hamurları muffin kalıplarının içine yerleştirin.
- Ispanakları ince ince kıyın. Üzerine kaynar su döküp 3-4 dakika bekletin ve üzerine soğuk su gezdirip süzün. Elinizle hafif sıkarak fazla suyunu alın. İçine rendelenmiş peynir, karabiber, pulbiber ekleyip harmanlayın. 2 yumurtayı da kırıp karıştırın.
- Kesip yerleştirdiğiniz hamurların ortasına bu harçtan doldurun. Fazla doldurup bastırırsanız pişerken kabarıp akabiliyor. (Başıma geldi de oradan biliyorum
)
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Sıcak sıcak servis yapın.