Zerdeçallı tarhana çorbası

Domates çorbasını sadece 1 çay kaşığı zerdeçal ilavesiyle çok daha şifalı bir çorbaya dönüştürebilirsiniz.

zerdecalli-tarhana-corbasi

Malzemeler:

- 1 kg. Domates

- 2 tepeli yemek kaşığı un

- 2 su bardağı et suyu

- 1 küçük çay bardağı süt

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 diş sarmısak

- 1 çay kaşığı toz zerdeçal

- Arzuya göre kişniş, nane veya doğranmış maydanoz

- Tuz

- Üzeri için sıvı krema

Hazırlanışı:

Domateslerin kabuklarını soyup, irice doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı et suyunu ekleyip ağzını kapatın ve pişmeye bırakın.

İyice yumuşayan domatesleri blenderdan çekin. Eğer çekirdekleri sizi rahatsız ediyorsa süzgeçten geçirin.

Un ve yağı beraber tencereye alın. Un hafif pembeleşene kadar kavurun.

Domatesi, ezilmiş 1 diş sarımsağı ve et suyunu ekleyip hızlı bir şekilde kaynayana kadar karıştırın.

Kaynara çıktıktan sonra normal çorba kıvamına gelene kadar kaynar su ilave edin. Zerdeçalı ekleyin. 5 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Sütünü ilave edip, bir taşım daha kaynatın.

Üzerine krema gezdirerek servis edin.