Sebzeli mısır çorbası
Bahar aylarına girdiğimiz bugünlerde taze mısıra ulaşmak daha kolay olacak. Ferahlatıcı bir Sebzeli mısır çorbası ise, sofranıza farklı bir lezzet getirecek. Havalar sıcak olduğunda, birkaç limon dilimiyle birlikte serin olarak Sebzeli mısır çorbasını tüketmek de mümkün.
Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 3 adet soğan (iri iri doğranacak)
- 2 kereviz sapı (iri iri doğranacak)
- 1/2 rezene (dilimlenecek)
- 1 diş sarımsak (iri doğranacak)
- 1 adet acı biber
- 1 demek maydanoz
- 18 adet taze mısır
- 1 litre tavuk suyu
- 200 gr. krema
- 1 adet limonun suyu
- Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Büyük bir tavayı düşük ısıda ocağa koyun. Zeytinyağını tavada kızdırın ve ardından soğanları, kereviz sapını, rezeneyi, sarımsak ve acı biberi ekleyin. 10-15 dakika boyunca soteleyin.
Bu arada maydanoz yapraklarını saplarından ayırın. Sapları kabaca doğrayın ve tavaya ekleyin. Mısırın yapraklarını ve püsküllerini ayıklayın. 16 mısır koçanından mısır tanelerini ayıklayın ve tavadaki karışıma ekleyin. 2 koçandan çıkan mısırları ayırın.
Tavadaki sebzeleri 5 dakika daha soteleyin ve ardından tavuk suyunu ekleyin. 30 dakika boyunca kaynatın, sebzelerin eriyecek kadar yumuşadığını görün. Gözünüze çok görünebilir, ancak süzdüğünüzde fazlalıkları ayıklamış olacaksınız.
Kaynamanın ardından karışımı süzün ve temiz bir tencereye alın. Kalan mısır tanelerini ekleyin ve tuz ve karabiber ile çeşnilendirin.
5 dakika boyunca kaynatın. Kremanın yarısını ekleyin. Bu aşamada çorbayı soğumaya bırakabilir ya da dondurabilirsiniz. Çorba artık hazır.
Servis etmek istediğinizde hafif ateşte ısıtın. Limon suyunu çorbaya ekleyin, gerektiği kadar tuz ve çekilmiş karabiber ile çeşnilendirin. 6 adet kaseye mısır çorbasını bölüştürün. Kalan kremayı ekleyin, üzerine doğranmış maydanoz yaprakları ile süsleyin.
Aşotu çorbası tariifi için tıklayın