Karnabahar çorbası tarifi

Karnabahar çorbası hem içinizi ısıtacak, hem de vücut direncinizi artıracak bir tarif. Üstelik düşük kalorili ve bol lifli olmasından dolayı zayıflamanıza da yardımcı olacak.

karnabahar-corbasi tarifi

Malzemeler

- 1 adet küçük boy karnabahar

- 3 bardak su

- 1 adet soğan

- 2-3 dal taze yeşil soğan

- 2 yemek kaşığı tereyağ

- 1 çorba kaşığı un

- 2 su bardağı süt

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 tutam karabiber

- 1 tutam muskat

- 1 tutam kişniş

- Rendelenmiş parmesan peyniri

Hazırlanışı:

Karnabaharın yeşil yapraklarını temizleyin ve elinizle küçük parçalara bölün.

Bir tencerede karnabaharların üzerini geçecek kadar su ilave edin ve haşlayın.

Ardından süzün, blendırdan geçirin ve püre haline getirin.

Yeşil soğanın beyaz kısımlarını ufak ufak doğrayın. Kuru soğanı da yemeklik doğrayın.

Soğanları tereyağ ile soteleyin. Daha sonra 1 bardak sütü ekleyip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Unu ve kalan sütü de ilave ederek pişirmeye devam edin.

Kaynamaya başlayınca karnabahar püresini de ekleyin ve baharatlarla çeşnilendirin.

Ocaktan almaya yakın üzerine parmesan peynirini serpiştirin.

Biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.