Osmanlı mutfağından bademli tavuk çorbası

Osmanlı dönemine ait enfes bir lezzet olan bademli tavuk çorbası, sofralarınız için hem yaz hem de kış için ideal bir başlangıç olacak.

tavuk-corbasi

Malzemeler

- 2 adet tavuk baget

- 10 su bardağı su

- 3 yemek kaşığı pirinç

- 30 gr tereyağı

- 2 yumurta

- 1 limonun suyu

- 2 tatlı kaşığı nişasta

- 200 gr file badem

- 2 yemek kaşığı sirke

- Tuz

Hazırlanışı

Tavuğu bol suyla yıkayıp büyük bir tencereye alın. 10 bardak suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp 8 bardak tavuk suyunu ayırın. Tavuğun deri ve kemiklerini ayırıp etlerini didikleyin. Tavuk suyunu bir tencereye alın ve kaynatın. Pirinci yıkayıp ekleyin ve kısık ateşte 25 dakika pişirin. Diğer tarafta tereyağını tavada eritip file bademi hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Karışımı yağıyla birlikte tencereye ilave edin. 15 dakika daha pişirin. Bir kasede nişastayı yumurta sarılarıyla çırpın. Tuz ve limon suyunu ekleyin. Terbiyeyi biraz tavuk suyu ile inceltip karıştırarak çorbaya yavaş yavaş ekleyin. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Servis kasesine önce didiklenmiş tavuk etlerinden paylaştırıp üzerine çorbayı ekleyin. Servis yapın.