Kestane çorbası tarifi
Buz gibi havada içinizi ısıtacak kestane çorbası, mis gibi kokusuyla da ev halkını sofraya erken toplayacak. Vitamin ve mineral deposu, bol lif kaynağı olan kestaneyi kış aylarında çorba olarak tüketmeyi ihmal etmeyin.
Malzemeler:
- 500 gr kestane
- 1.5 litre tavuk suyu
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 9-10 dal ince kıyılmış maydanoz
- 125 ml krema
- 2 tane karanfil
- 1 defne yaprağı
- 1/2 çorba kaşığı toz şeker
- 3 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Kestanelere bıçakla birer çizik atın ve 220 derecede ısıtılmış fırında kabukları soyulabilecek kıvama gelinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra kestanelerin kabuklarını soyun.
Bir tencerede soğanı soteleyin. Ardından kestaneleri ve tavuk suyunu ekleyin.
Daha sonra sırasıyla karanfil, maydanoz, toz şeker ve defne yaprağını da ilave edin.
Kestaneler tamamen yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 40 dakika pişirin.
Çorbayı krema ile beraber mutfak robotuna aktarın ve püre haline getirin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Kıvamı koyu gelirse bir miktar su ilave edebilirsiniz.
Üzerine maydanoz serpiştirin ve sıcak olarak servis edin.