Yağ topları ile ıspanak çorbası
C vitamini deposu ıspanak çorbası sofranıza büyük bir lezzet katacaktır. Üstelik bu çorbayı Kuzey Avrupalıların yaptığı şekilde kuzukulağı ya da ısırgan otu da eklerseniz konuklarınızı yeni bir tat ile tanıştırmış olursunuz. Yağ topları ise bu lezzetti kat be kat artıracaktır.
Malzemeler:
Yağ topları için:
- 115 gr. tereyağı
- Kaynatılmış 3 yumurtanın sarıları
- Tuz ve karabiber
Çorba malzemeleri:
- 25 gr. tereyağı
- 1 adet kuru soğan (ince ince doğranacak)
- 40 gr. pirinç
- 1 litre tavuk suyu
- 500 gr. ıspanakyaprağı
- 150 gr. krema
- 1/2 limon suyu
Yapılışı:
Tereyağı topları için önce tereyağı ve yumurta sarılarını bir kapta ezin ve çeşnilendirin. Karışımdan yaklaşık 2 santimetre çapında 18 adet top yapın. Topları bir tabağa koyup üzerini streç film ile kaplayın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Sırada çorba var. Büyük bir tavada tereyağını hafif ateşte eritin ardından soğanları ekleyin ve az miktar su koyun. 10 dakika boyunca soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
Ardından pirinç ve tavuk suyunu tavaya ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 15 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra ıspanağı ekleyin. Yeniden kaynamaya bırakın, tuz ve karabiberle çeşnilendirin ve kaynadıktan sonra 6 dakika daha pişirmeyi sürdürün. Arada karıştırmayı unutmayın. 6 dakika sonra ateşi kapatın ve çorbayı tamamen soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra çorbayı ve kremayı blendırda karıştırın ve püre haline getirin. Ardından bir kaba koyarak ısıtmaya başlayın. Yarım limon suyunu ekleyin. İsterseniz limon suyu miktarını artırabilirsiniz. Ispanak çorbası ısındıktan sonra her kaseye 3 yağ topu ekleyerek servis edin.
Makarnalı sebze çorbası tarifi için tıklayın
Fotoğraf kaynak: houseandgarden.co.uk