Ekşili kuru bamya çorbası

Sofralarının vazgeçilmezi çorbayı, yöresel lezzetlerden yana kullanmak isterseniz, bamya çorbasını tercih edebilirsiniz.

Hem sağlıklı hem doyurucu olan bamya çorbası, konuklarınıza unutamayacakları bir lezzet yaşatacak.

eksilikurubamyacorbasi

Malzemeler:

- 100 gr. kuru bamya

- 250 gr. küçük doğranmış dana kuşbaşı

- 1 adet soğan (yemeklik doğranacak)

- 3 yemek kaşığı salça

- 3 yemek kaşığı tereyağı

- 2 diş sarımsak

- 1 adet limon

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- 2 limon suyu

- Tuz, karabiber, pulbiber

- 5 su bardağı su

Hazırlanışı:

Bir tencereye 1 litre kadar su koyun. İçerisine ipli halde kuru bamyaları ekleyin.

Ardından bir limonu 4’e bölerek tencereye ilave edin. 15- 20 dakika kadar haşlayın.

Bamyalar haşlanınca suyunu süzün ve iplerinden çıkartın.

Bir tencereye zeytinyağını koyun ısıtın ve ardından etleri ekleyip kavurun. Etlerin üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edip etleri tamamen pişirin.

Etler piştikten sonra üzerine 3 yemek kaşığı tereyağını koyun ve soğanı ilave edip kavurun.

Ardından salçayı da ilave ederek, kavurmaya devam edin.

Son olarak sarımsağı, baharatları, su ve limon suyunu ekleyin ve bamyaları da ilave edip 30 dakika kısık ateşte pişirin.