Körili havuç çorbası

Hafif baharatlı olan bu havuç çorbasının hem yapımı çok basit, hem de soğuk bir kış akşamı sofranın en etkili başlangıcı...

Malzemeler:

- 150 gr. tuzsuz tereyağı

- 150 gr. doğranmış soğan

- 2 diş sarımsak (ezilmiş)

- 500 gr. havuç (soyulacak ve küçük parçalar halinde kesilecek)

- 1 çay kaşığı kimyon tohumu

- 1/2 çay kaşığı köri tozu

- 300 ml. sebze ya da tavuk suyu

- 1 küçük demet maydanoz, kekik ve defne yaprağı karışımı

- 1 çay kaşığı kişniş (servis için)

korili-havuc-corbasi

Yapılışı:

1- Bir tavada tereyağını eritin ve soğan, sarımsak ve havuçları bir tutam tuz ile 5-6 dakika çevirin.

2- Bu arada kimyon tohumlarını bir başka tavada kavurun. Bunun ardından kavrulmuş kimyon tohumlarını ve köri tozunu sebzelere ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin.

3- Tavuk ya da sebze suyunu, çeşni demetini ve 500 ml. su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ısıyı düşürün ve 30 dakika daha pişirin.

4- Çeşni buketini çıkarın ve çorbayı blendırdan geçirin. Karışımı bir çorba servis tabağına boşaltın ve hafif tuz ve karabiber ekleyin.

5- Çorbayı kaselere aldıktan sonra, doğranmış kişniş ile süsleyerek servis edin.

Zencefilli havuç çorbası için tıklayın