Körili havuç çorbası
Hafif baharatlı olan bu havuç çorbasının hem yapımı çok basit, hem de soğuk bir kış akşamı sofranın en etkili başlangıcı...
Malzemeler:
- 150 gr. tuzsuz tereyağı
- 150 gr. doğranmış soğan
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 500 gr. havuç (soyulacak ve küçük parçalar halinde kesilecek)
- 1 çay kaşığı kimyon tohumu
- 1/2 çay kaşığı köri tozu
- 300 ml. sebze ya da tavuk suyu
- 1 küçük demet maydanoz, kekik ve defne yaprağı karışımı
- 1 çay kaşığı kişniş (servis için)
Yapılışı:
1- Bir tavada tereyağını eritin ve soğan, sarımsak ve havuçları bir tutam tuz ile 5-6 dakika çevirin.
2- Bu arada kimyon tohumlarını bir başka tavada kavurun. Bunun ardından kavrulmuş kimyon tohumlarını ve köri tozunu sebzelere ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin.
3- Tavuk ya da sebze suyunu, çeşni demetini ve 500 ml. su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ısıyı düşürün ve 30 dakika daha pişirin.
4- Çeşni buketini çıkarın ve çorbayı blendırdan geçirin. Karışımı bir çorba servis tabağına boşaltın ve hafif tuz ve karabiber ekleyin.
5- Çorbayı kaselere aldıktan sonra, doğranmış kişniş ile süsleyerek servis edin.