Aşotu çorbası

Erzurum yöresine özel, muhteşem bir lezzet...

Malzemeler:

-1 su bardağı buğday

-1 soğan

-1.5 yemek kaşığı tereyağı

-1 tatlı kaşığı kişniş

-4 su bardağı yoğurt

-1 yemek kaşığı un

-1 yumurta sarısı

Köfte için:

-250 gr. kıyma

-Tuz

-Karabiber

asotu-corbasi

Hazırlanışı:

4 su bardağı ile yumuşayana kadar buğdayı haşlayın. Yoğurt, yumurta sarısı ve unu bir kapta karıştırın. Buğdayı haşladığınız sudan 1 kepçe kadar alıp yoğurtlu karışıma ekleyerek karıştırın. Kaynamakta olan buğdaya ilave edip topaknmasına izin vermeden hızlıca karıştırın. Tavaya tereyağını ekleyip eritin. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin. Soğan yumuşayınca çorbaya ekleyip karıştırın. Kıyma, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Misketten daha küçük köfteler hazırlayın. Kaynayan çorbaya ilave edin. Kişniş, tuz ve karabiberi ilave edip köfteler yumuşayana kadar pişirin.

Kaynak: Pinterest