Diyarbakır Çorbası
Diyarbakır Çorbası
Malzemeler
- 1 kase haşlanıp didiklenmiş tavuk eti (Tavuğun istediğiniz bir kısmı olabilir)
- 2 yemek kaşığı un (Kaşıklar tepeli olacak)
- Tavuk suyu
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Arzuya göre: 1 su bardağı haşlanmış nohut
Terbiyesi için
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 limon suyu
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber (Yoksa çok az salça da olur)
Yapılışı
- Tencereye zeytinyağını koyup kızdırın. Unu ekleyip, un kokusu çıkana kadar kavurun
- Önce iki su bardağı soğuk suyu hızlıca ekleyip karıştırın. Tavuk suyunu da ekleyip karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca didiklenmiş tavuk etini ve haşlanmış nohutu ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyin.
- Diğer tarafta yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın. İçine çorbanın suyundan kaşık kaşık ekleyerek ılınmasını sağlayın.
- Terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Ezilmiş sarımsağı da bu esnada ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın.
- Sos için: Tereyağını kızartın. Kırmızı biberi de ekleyin.
- Sosu ister çorba kaselerini süslemek için kullanın. İsterseniz çorbanın tamamına ekleyip karıştırın.
- Afiyet şifa olsun.