Diyarbakır Çorbası

Courgette-Pea-and-Mint-Soup-with-Paprika-v800

Diyarbakır Çorbası

Malzemeler

  • 1 kase haşlanıp didiklenmiş tavuk eti (Tavuğun istediğiniz bir kısmı olabilir)
  • 2 yemek kaşığı un (Kaşıklar tepeli olacak)
  • Tavuk suyu
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Arzuya göre: 1 su bardağı haşlanmış nohut

Terbiyesi için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 limon suyu

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber (Yoksa çok az salça da olur)

Yapılışı

  • Tencereye zeytinyağını koyup kızdırın. Unu ekleyip, un kokusu çıkana kadar kavurun
  • Önce iki su bardağı soğuk suyu hızlıca ekleyip karıştırın. Tavuk suyunu da ekleyip karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca didiklenmiş tavuk etini ve haşlanmış nohutu ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyin.
  • Diğer tarafta yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın. İçine çorbanın suyundan kaşık kaşık ekleyerek ılınmasını sağlayın.
  • Terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Ezilmiş sarımsağı da bu esnada ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın.
  • Sos için: Tereyağını kızartın. Kırmızı biberi de ekleyin.
  • Sosu ister çorba kaselerini süslemek için kullanın. İsterseniz çorbanın tamamına ekleyip karıştırın.
  • Afiyet şifa olsun.