Balık çorbası tarifi
Türlü vitaminleri içererek en sağlıklı besinlerden biri olan balık, birçok şekilde pişirilebilen ve her şekilde lezzetli sunumlara ev sahipliği eden bir yemek olarak sofralarımızı süsler. Balık çorbası ise enfes lezzeti ve kolay yapılışıyla dikkat çeken tariflerden sadece birisi.
Balık çorbasının yapılışı için ihtiyaç olan malzeme listesi:
- 2 adet ayıklanmış levrek
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 tane pırasa
- 1 adet kereviz sapı
- 1 diş sarımsak
- 7 dal maydanoz
- 6 dal dereotu
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme olmayacak)
- 50 gr terayağı
- Tuz
- Karabiber
- Defne yaprağı
- Limon
Yapılışı:
Balıkları bir tencereye koyun. Üzerine tuz, karabiber ve defne yaprağı koyarak 20 dk haşlayın. Balık suyunu süzün ve balıkları ayıklayıp suya ekleyin.
Pırasa, havuç, kuru soğan ve kereviz sapını ufak ufak parçalar halinde keserek doğrayın.
Doğranmış sebzelere sarımsağı da ekleyerek tavada çok az zeytinyağında soteleyin.
Başka bir tencereye tereyağını koyun. İki yemek kaşığı un ekleyerek kavurun.
Üzerine yavaş yavaş balık suyunu ekleyin ve sürekli karıştırın.
9-10 dk tüm sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Pişmesine yakın ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin.
Limon ile servis yapın.