Fas usulü kızarmış sebze çorbası

Fas usulü bu sebze çorbası hem sağlıklı hem de farklı lezzetleri tatmak isteyenler için birebir. Bu çorbada yaban havucu, balkabağı ve havuç var. Tabii ki baharatsız olmaz.

balkabagi-corbasi

Malzemeler:

- 1 orta boy kırmızı soğan (8 dilime bölünecek)

- 300g. havuç (doğranacak)

- 300g. yaban havucu (doğranacak)

- 300g. balkabağı (doğranacak)

- 1 küçük patates (doğranacak)

- 2 baş sarımsak

- 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı

- 1,5 litre sebze suyu

- 6 çorba kaşığı yoğurt ve 1 çorba kaşığı doğranmış taze nane (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

1- Fırını 200 santigrad dereceye kadar ısıtın. Tüm sebzeleri ve sarımsağı tepsiye yerleştirin. Üzerine baharatlarla süsleyin ve zeytinyağı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. 30-35 dakika boyunca sebzeleri çevirerek ızgara edin. Sebzeler pembeleşene ve hafif karamelize olana kadar fırında tutun.

2- Izgara edilmiş sebzeleri büyük bir tabağa alın, sıcak sebze suyunu ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Ardından çorbayı yiyecek çırpıcıya koyun ya da el çırpıcı ile yumuşak bir kıvama gelene kadar çırpın. İsteğe bağlı olarak taze nane ile çeşnilenmiş yoğurt ile servis edebilirsiniz.