Patates ezme çorbası

Her zaman elinizin altında bulunan patateslerden mükemmel bir çorba tarifi.

patates-corbasi

Malzemeler:

- 6 su bardağı et suyu

- 2 soğan

- 2 havuç

- 1 kereviz

- 2 patates

- 2 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 2 kahve fincanı un

- 1 tane francala

- 50 gr kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Tencereye et suyunu koyarak ateşin üzerinde ıslatılmaya bırakın. Havuç, kereviz ve patatesi ayıklayarak ufak ufak keserek et suyuna ilave edin. Tuz, karabiber, defneyaprağı ve soğanı da ekleyerek 1 saat kadar orta ateşte kaynatın. Pişen çorbayı süzerek süzgeçten geçirin. Daha sonra yağı bir tencereye koyarak üzerine un ilave edin. Bir tel ile karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Üzerine süzülen çorbadan azar azar çorba kaselerine koyun. Francalayı ufak ufak kesip bir tepsiye koyun. Üzerine kaşar rendesi serperek kızgın fırında 30 dakika kurutularak çorba ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.