Zencefilli Havuç Çorbası

Sofralarımızın olmazsa olmazı çorbalar. Bu kez zencefilli havuç çorbası yaptık. Tarifimiz şöyle:
Malzemeler
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı su
- 4 su bardağı tavuk suyu ya da su
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
Terbiyesi için:
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 Türk kahve fincanı un
- Tuz, karabiber
- Zeytinyağı
Üzeri için: Kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Öncelikle havuçları rendeleyip tencerede az yağ ile soteleyelim. Ardından tencereye 3 bardak tavuk suyu ekleyip haşlayalım. Blendırdan geçirelim püre haline getirelim. Ayrı bir tencerede terbiyeyi hazırlayalım. Un ve zeytinyağını unun kokusu gidene kadar 3-4 dk kadar kavuralım. Soğuk sütü azar azar ilave edelim. Yumurta sarısını da ekleyip tel çırpıcıyla sürekli karıştıralım. Topaklanmaması gerekiyor. Sonra havuç püresinin içine ilave edelim hazırladığımız terbiyeyi azar azar. Tuzunu ve çekilmiş karabiberi de ekleyelim. En son zencefili ekleyelim. Karıştıralım kaynasın. Tavuk suyu az gelirse ilave yapabilirsiniz.
Sıcacık mis gibi kokan çorbamız servise hazır:) Üzerine kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz…
Afiyet Olsun.