Bezelye Çorbası Tarifi

10168208_10152084511420773_4984033138661388473_n

Bezelye Çorbası

Malzemeler

  • 1 1/2 kap bezelye, dondurulmuş
  • 1 orta boy soğan, küçük doğranmış
  • 1 diş sarımsak, tuz ile dövülmüş
  • 1 yk tereyağ
  • 2 kap tavuk suyu
  • 1 tk limon suyu
  • 1 defne yaprağı
  • 1 yk maydanoz, ince kıyılmış
  • Tuz (tavuksuyu tuzlu ise koymayın)
  • Karabiber
  • 75 ml krema

Orta boy tencerede, kısık ateşte tereyağ ile soğanı 7-8 dakika sote edin, dövülmüs sarımsaği katın, karırtırın. Krema hariç geri kalan tum malzemeleri ilave edip çorbayı once kaynatin. Sonra kisik atese getirin ve yarim saat kadar yavas yavas pisirin.

Defne yapragini cikarip atin. Corbayi blendirda tamamen purtuksuz olana kadar cirpin. Tencereye geri bosaltin. 5 dakika kadar kisik ateste iyice isitin. Kremayi ilave edin, kaynatmadan 2-3 dakika daha pisirin. Ocagin altini kapatip uzerine küçük kızarmış ekmek lokmaları koyarak sıcak sıcak servis yapın.