Bezelye Çorbası Tarifi
Bezelye Çorbası
Malzemeler
- 1 1/2 kap bezelye, dondurulmuş
- 1 orta boy soğan, küçük doğranmış
- 1 diş sarımsak, tuz ile dövülmüş
- 1 yk tereyağ
- 2 kap tavuk suyu
- 1 tk limon suyu
- 1 defne yaprağı
- 1 yk maydanoz, ince kıyılmış
- Tuz (tavuksuyu tuzlu ise koymayın)
- Karabiber
- 75 ml krema
Orta boy tencerede, kısık ateşte tereyağ ile soğanı 7-8 dakika sote edin, dövülmüs sarımsaği katın, karırtırın. Krema hariç geri kalan tum malzemeleri ilave edip çorbayı once kaynatin. Sonra kisik atese getirin ve yarim saat kadar yavas yavas pisirin.
Defne yapragini cikarip atin. Corbayi blendirda tamamen purtuksuz olana kadar cirpin. Tencereye geri bosaltin. 5 dakika kadar kisik ateste iyice isitin. Kremayi ilave edin, kaynatmadan 2-3 dakika daha pisirin. Ocagin altini kapatip uzerine küçük kızarmış ekmek lokmaları koyarak sıcak sıcak servis yapın.