Yöresel Kulak Çorbası
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı çiğ köftelik bulgur
- 2 su bardağı un
- yarım su bardağı kadar su
- 1 diş sarmısak
- Tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Arzuya göre haşlanmış nohut (Tarifte yoktu ben koydum)
Yapılışı:
- Bulguru bir kaba alıp çok az suyla ıslatın.
- 10 dakika kadar sonra unu ekleyin,tuzunu atın ve yarım su bardağı kadar suyla sertçe bir hamur yoğurun.
- Hamurdan küçük parçalar alıp, kalem kalınlığında rulolar yapın.
- Selda’nın deyimiyle, bıçakla nane şekeri şeklinde kesin
- Tencereye et suyunu koyun. Kaynamaya başlayınca biraz tuz atın ve hamurları suya atın.
- Arada karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
- Arzu ederseniz haşlanmış nohutta ilave edebilirsiniz.
- Diğer tarafta biraz yağda salçayı ve ezilmiş bir diş sarmısağı tavada çevirin.İçine kekiği atın.
- Biraz sulandırıp çorbaya ilave edin.
- Şükrünüz bol olsun.
Bu güzel tarif için Selda’ya teşekkür ederim. Diğer Çorba tarifleri