Yöresel Kulak Çorbası

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı çiğ köftelik bulgur
  • 2 su bardağı un
  • yarım su bardağı kadar su
  • 1 diş sarmısak
  • Tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Arzuya göre haşlanmış nohut (Tarifte yoktu ben koydum)

Yapılışı:

    • Bulguru bir kaba alıp çok az suyla ıslatın.
    • 10 dakika kadar sonra unu ekleyin,tuzunu atın ve yarım su bardağı kadar suyla  sertçe bir hamur yoğurun.
    • Hamurdan küçük parçalar alıp, kalem kalınlığında rulolar yapın.
    • Selda’nın  deyimiyle, bıçakla nane şekeri şeklinde kesin :)
    • Tencereye et suyunu koyun. Kaynamaya başlayınca biraz tuz atın ve hamurları suya atın.
    • Arada karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
    • Arzu ederseniz haşlanmış nohutta ilave edebilirsiniz.
    • Diğer tarafta biraz yağda salçayı ve ezilmiş bir diş sarmısağı tavada çevirin.İçine kekiği atın.
    • Biraz sulandırıp çorbaya ilave edin.
    • Şükrünüz bol olsun.

Bu güzel tarif için Selda’ya teşekkür ederim.  Diğer Çorba tarifleri