Yalancı İşkembe Çorbası

IMG_4882

Malzemeler:

  • 5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu veya kemik suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı haşlanıp didiklenmiş et veya tavuk
  • 1 su bardağı tepeleme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı (ben bütün koyuyorum)
  • 2 diş sarımsak (ince rende veya dövülmüş)
  • yarım çay bardağı sirke
  • yarım limonun suyu
  •  1 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz

Yapılışı:

  • Etsuyu, su ve etleri tencerede kaynamaya bırakın.
  • Yoğurt, un, yumurta ve sarımsağı pürüzsüz halde çırpın.
  • Etsuyundan 2 kepçe alın, yoğurt karışımını sulandırın.
  • Kaynayan etsuyuna yavaş yavaş dökerek bir yandan karıştırın.
  • 5 dk. kaynattıktan sonra tuz, tereyağ, sirke ve limonu ekleyerek ocağı kapatın.
  • Arzunuza göre, üzerine kırmızıbiberli yağ kızdırıp koyabilir, yanına ayreten sirke ve ezilmiş sarımsak ile servis edebilirsiniz.