Yalancı İşkembe Çorbası
Malzemeler:
- 5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu veya kemik suyu
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı haşlanıp didiklenmiş et veya tavuk
- 1 su bardağı tepeleme yoğurt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 yumurta sarısı (ben bütün koyuyorum)
- 2 diş sarımsak (ince rende veya dövülmüş)
- yarım çay bardağı sirke
- yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- tuz
Yapılışı:
- Etsuyu, su ve etleri tencerede kaynamaya bırakın.
- Yoğurt, un, yumurta ve sarımsağı pürüzsüz halde çırpın.
- Etsuyundan 2 kepçe alın, yoğurt karışımını sulandırın.
- Kaynayan etsuyuna yavaş yavaş dökerek bir yandan karıştırın.
- 5 dk. kaynattıktan sonra tuz, tereyağ, sirke ve limonu ekleyerek ocağı kapatın.
- Arzunuza göre, üzerine kırmızıbiberli yağ kızdırıp koyabilir, yanına ayreten sirke ve ezilmiş sarımsak ile servis edebilirsiniz.