Taze Soğanlı Mantar Çorbası

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Malzemeler

1 kase çok ince kıyılmış mantar

3 kaşık un

1 kaşık tereyağ+1 kaşık sıvıyağ

2 bardak süt

4 bardak su

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet taze soğan,çok ince kıyılmış

1 çorba kaşığı limon suyuÜzeri için;

1 kaşık tereyağ

1 çay kaşığı nane

1 çay kaşığı pul biber

YAPILIŞIMantarları ve taze soğanları 1 kaşık tereyağda çok yüksek ateşet sürekli karıştırarak soteleyip bir kenara alın.Tencereye 1 kaşık

sıvıyağ koyun unu kavurun.Üzerine yavaş yavaş sütü ve suyu ilave edin.Mikser ile topak kalmayıcaya kadar çırpın.Limon suyunuda ekleyin.

Kaynamaya başlayınca taze soğanlı mantarı ilave ederek 25 dakika kadar pişmeye bırakın.Üzeri için bir tavada tereyağını kavurun.Ocağın altını

kapatınca nane ve pul biberi ekleyin.(ocağın altı açıkken atarsanız nane ve pul biber yanar)Servis yaparken bu sostan tabakların üzerine

dökün.Afiyet olsun..