Taze Soğanlı Mantar Çorbası
Malzemeler
3 kaşık un
1 kaşık tereyağ+1 kaşık sıvıyağ
2 bardak süt
4 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet taze soğan,çok ince kıyılmış
1 çorba kaşığı limon suyuÜzeri için;
1 kaşık tereyağ
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
YAPILIŞIMantarları ve taze soğanları 1 kaşık tereyağda çok yüksek ateşet sürekli karıştırarak soteleyip bir kenara alın.Tencereye 1 kaşık
sıvıyağ koyun unu kavurun.Üzerine yavaş yavaş sütü ve suyu ilave edin.Mikser ile topak kalmayıcaya kadar çırpın.Limon suyunuda ekleyin.
Kaynamaya başlayınca taze soğanlı mantarı ilave ederek 25 dakika kadar pişmeye bırakın.Üzeri için bir tavada tereyağını kavurun.Ocağın altını
kapatınca nane ve pul biberi ekleyin.(ocağın altı açıkken atarsanız nane ve pul biber yanar)Servis yaparken bu sostan tabakların üzerine
dökün.Afiyet olsun..