Taze Domates Çorbası

Domates çorbasını çok seviyorum. Yazın domates bolken dondurucuya atıp kışında rahatlıkla yapılabilir.

Malzemeler

  • 1 kg. Domates
  • 2 tepeli yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 küçük çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarmısak
  • Arzuya göre kişniş, nane veya doğranmış maydanoz
  • Tuz

Domates çorbası nasıl yapılır?

  • Domateslerin kabuklarını  soyup , irice doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı et suyunu  ekleyip ağzını kapatın ve pişmeye bırakın.
  • İyice yumuşayan domatesleri blendırdan çekin. Eğer çekirdekleri sizi rahatsız ediyorsa süzgeçten geçirin.
  • Un ve yağı beraber tencereye alın.
  • Un hafif pembeleşene kadar kavurun.
  • Domatesi, ezilmiş 1 diş sarmısağı ve et suyunu ekleyip hızlı bir şekilde kaynayana kadar karıştırın. (unun topaklanmaması için önce bir bardak soğuk su koyarak tel çırpıcıyla çırpın sonra sıcak domates püresini ekleyin yoksa un sıcak püreylebirleşince topaklaşır)
  • Kaynara çıktıktan sonra normal çorba kıvamına gelene kadar kaynar su ilave edin.
  • 5 dakika kadar kaynatmaya devam edin.
  • Sütünü ilave edip, bir taşım daha kaynatın.
  • Kişniş, kuru nane veya maydanoz ekleyip lezzetini artırabilirsiniz.

Cahide’nin notları:

  • Çorbanın suyunu eklediğinizde unun topaklanmaması için, karıştırırken tel çırpıcı kullanın.
  • Sütü domatesin ekşi tadını almak için kullanıyoruz. Eğer süt kullanmak istemezseniz yerine bir silme tatlı kaşığı şeker kullanabilirsiniz.
  • Domatesleriniz çok kırmızı ise, salçaya gerek yok.